Rozmaitość kulinarna w Polsce
Rozmaitość lokali pojawiających się na polskim rynku jest coraz większa, co cieszy, szczególnie ludzi lubiących spróbować trochę kuchni innej niż Polska. Restauracje greckie, włoskie czy azjatyckie są już chyba w każdym mieście.
Kiedyś jedynie największe miasta miały sushi bar'y, teraz sushi przyzwoitej jakości możemy dostać niemal wszędzie, również w centrach handlowych. Nasz kraj zaczyna otwierać się na wpływy kulinarne z różnych stron świata. W naszych domach coraz częściej gości kuchnia włoska lub śródziemnomorska. Nic tylko korzystać z życia i jeść ;)
Odnośnie cateringu. Czy warto?
Urodziny, czy impreza w domu to zawsze problem organizacyjny. Związane z tym przygotowania, sprzątanie oraz przygotowywanie jedzenia mogą przerosnąć nie jedną Panią domu. Warto ulżyć sobie i zamówić jedzenie do domu.
Catering to coraz popularniejsza usługa, nic dziwnego, w końcu mamy coraz mniej czasu na przygotowanie takich uroczystości. Cena oraz jakość jedzenia zależy od restauracji czy też lokalu, jednak na ogół jest bardzo dobra. Mamy do wyboru również mnóstwo różnych stylów i możemy zamówić sushi, jeżeli tradycyjne polskie jadło nam się znudziło.
Definicja cateringu
Catering, katering1 ? obsługa gastronomiczna przyjęć, imprez, bankietów i konferencji. Albo codzienne zapewnianie posiłków w szkołach, miejscach pracy etc. przygotowywanych poza obiektem klienta. Także do prywatnych mieszkań. Wchodzi w skład usług oferowanych przez firmy cateringowe oraz restauracje, które wykonują we własnym zakresie (własne zaplecze, materiały, transport) zamówione potrawy, serwowane później w lokalu klienta.
Pierwotnie termin związany z naziemną obsługą lotnisk, kiedy szykowano posiłki dla pasażerów na czas lotu.
Źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Catering