Jak prowadzić biznes gastronomiczny?

bardzo delikatne, a te tytanowe... No te są najlepsze. Ale i zdecydowanie najdroższe. Z patelniami jest podobnie. Póki co najpopularniesze są te z powłoką teflonową, ale uwaga - nie warto tu oszczędzać, bo teflon teflonowi nierówn

Jak prowadzić biznes gastronomiczny?

Z czego jest twoja patelnia?

Miedziane garnki są... prześliczne. Te emaliowane świetnie sprawdzą się w kuchni urządzonej w stylu retro, te z teflonową powłoką są bardzo delikatne, a te tytanowe... No te są najlepsze. Ale i zdecydowanie najdroższe. Z patelniami jest podobnie. Póki co najpopularniesze są te z powłoką teflonową, ale uwaga - nie warto tu oszczędzać, bo teflon teflonowi nierówny! Szukaj takiej ze znakiem R. Na temat teflonu jest wiele mitów, jednym z najpopularniejszych jest ten, że jest on szkodliwy i niebezpieczny dla zdrowia. Cóż - nie jest tak. To prawda, że patelnię ze zdartą powłoką należy wyrzucić, ale to głownie dlatego, że szkodliwe jest... aluminium, z którego jest zrobiona. Nie bójmy się więc tego tworzywa - prawidłowo użytkowane zapewni nam możliwości smażenia bez dodatkowego tłuszczu, a to naprawdę ważna zaleta.


Sprzątanie małych sklepów

Sprzątanie budynków wciąż jest bardzo popularną metodą zarabiania pieniędzy. Dzieje się tak, dlatego, że wykonywanie tego typu pracy nie wymaga posiadania specjalnego wykształcenia. Trzeba być po prostu na tyle zdrową i sprawną osobą, żeby wykonywać różne prace sprzątające w domach i mieszkaniach. Przy sprzątaniu domów można zarobić pieniądze na utrzymanie swoje i niewielkiej rodziny. Zwykle taka praca trwa przez kilka godzin dziennie i bardzo często panie trudniące się sprzątaniem przez kilka lat są związane z jedną rodziną. Natomiast w przypadku sprzątania mieszkań trzeba w ciągu jednego dnia objechać kilka bloków, żeby móc wypracować wystarczającą liczbę godzin. Popularną metodą zarabiania pieniędzy przez kobiety jest także sprzątanie małych sklepów.


Nie wiesz czym jest restauracja?Wiki ci pomoże

Restauracja ? lokal gastronomiczny, w którym konsumpcja odbywa się przy stolikach, zwykle z obsługą kelnerską.

W restauracji dania przygotowywane są na indywidualne zamówienie, produkowane głównie z surowców (rzadziej z półproduktów i gotowych potraw). Asortyment uzupełniają napoje zimne i gorące, alkohole, wyroby cukiernicze i towary handlowe (papierosy, słodycze itp.). Restauracje często posiadają odpowiedni do charakteru obiektu wystrój wnętrz i specjalizację w rodzaju kuchni (regionalna, narodowa). Ponadto restauracje świadczą usługi rozrywkowe (np. dancingi), dodatkowe (np. catering), przygotowane są do organizowania przyjęć okolicznościowych i obsługi grup.

Istnieje wiele zakładów specjalistycznych będących odmianą restauracji o zwężonym zakresie podawanych potraw i napojów, np. pizzerie, karczmy.

Źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Restauracja_%28lokal_gastronomiczny%29



© 2019 http://www.kolektory.katowice.pl/