Aminokwasy- podstawowy budulec mięśni

na podzielić na trzy duże grupy, wskazujące na ich pochodzenie. I kolejno mamy na rynku białka roślinne, z pszenicy, ryżu, czy sojowe. Kolejne są białka serwetkowa (mleczne) oraz zwierzęce niemleczne. Każdy z tych typów ma swoje w

Aminokwasy- podstawowy budulec mięśni Generalnie to dobre miejsca, aby zakupić potrzebne do treningu suplementy i odżywki. Ale dlaczego dobrze jest uprawiać sport wraz z suplementacją?

Trzy grupy białek

Odżywki białkowe można podzielić na trzy duże grupy, wskazujące na ich pochodzenie. I kolejno mamy na rynku białka roślinne, z pszenicy, ryżu, czy sojowe. Kolejne są białka serwetkowa (mleczne) oraz zwierzęce niemleczne. Każdy z tych typów ma swoje właściwości, wchłanialność oraz inne ważne dla sportowców parametry.

Izolat serwatki jest najlepszy jako po treningów, ponieważ szybko się wchłania i dobrze odżywia nasze mięśnie po wysiłku fizycznym. Co ciekawe najgorzej przyswajalne są izolaty białka wołowego. To jaka odżywkę będziecie stosować, zależy od waszych potrzeb na dodatkowe białko w diecie, pamiętając, ze to właśnie w diecie powinno być tego białka wystarczająco.


Personalny trening i dieta

Trening siłowy jest dość wyczerpujący dla organizmu, a źle przeprowadzony może bardziej zaszkodzić niż pomóc. Bardzo ważne jest odpowiednie odżywianie oraz dobrze dobrane suplementy, bez których możemy zacząć tracić masę mięśniową, zamiast ja zyskiwać.

Odpowiednia dieta, ułożona samodzielnie będzie wystarczająca. Często też sami trenerzy na siłowni pomogą nam ułożyć taką dietę. A trening personalny to jedna z najlepszych opcji dla początkujących. A to właśnie one są najtrudniejsze i najważniejsze, aby cokolwiek zmienić w kwestii naszego ciała.


Cytat z Wiki: normy żywienia

Normy żywienia ? przyjęta na podstawie badań ilość energii i składników odżywczych wystarczająca zaspokojeniu znanych potrzeb żywieniowych praktycznie wszystkich zdrowych osób w populacji. Spożycie zgodne z określonymi w normach ma zapobiec chorobom z niedoboru energii i składników odżywczych, a także szkodliwym skutkom ich nadmiernej podaży. Należy pamiętać, że normy opracowywane są dla grup ludności, a nie dla poszczególnych osób i przeznaczone są dla ludzi zdrowych. Osoby chore powinny stosować się do zaleceń żywieniowych wyznaczonych przez lekarza specjalistę.

Źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Normy_żywienia



© 2019 http://www.kolektory.katowice.pl/